Små tips til Football Manager 2015

Det kan være ganske svært at give en komplet guide til Football Manager 2015 eller FM15 på blot et enkelt indlæg. Det skydes, at fremgangsmåden kommer meget an på, hvilket hold man vælger at spille med.

Dette indlæg ved tage udgangspunkt i såkaldte “middelklubber” med fornuftig økonomi. Det kan være fra forskellige lande, men Premier League i England er et fint udgangspunkt. Her kan det være klubber som Newcastle, Aston Villa, West Brom mf. Det kan ligeledes være klubber som Sassoulo i Italien eller Ajax og PSV fra den noget mindre æresdivision i Holland.

Fælles for denne type hold er, at man ikke kan hente spillere på øverste hylde. Det skyldes både økonomi og omdømme. Derfor skal man kigge andre stedet hen. Spiller man eksempelvis med Aston Villa er Holland og Sydamerika helt oplagte steder at spejde. Spillerne har et fornuftigt niveau og kan både højne det nuværende niveau i truppen samt skabe bredde.

Inden man går i gang med at handle bør man lave nogle forskellige taktikker og koncepter som man vil spille efter. På den måde kan man bedre se, hvilke spillertyper man har brug for.

I mit seneste save med Aston Villa byggede jeg spillet op omkring Benteke i front. Han havde brug for gode kantspillere til at iscenesætte ham i boksen. Derfor hentede jeg Narsingh i PSV og Ayew i Ligue 1. To meget billige kantspillere som har høj fart og gode indlæg. Samtidig to spillere som passede til konceptet med en invendig angriber (Ayew) og en wing (Narsingh)

Samtidig manglede jeg både en all round midtbanespiller og en stabiliserende midtbanespiller. Det resulterede i signings af Lucas Romero fra den Argentinske Liga samt Wijnaldum fra PSV. Igen to billige indkøb som røg direkte på hold.

Til sidst skulle forsvaret suppleres. I forvejen havde jeg Okore og Vlaar, men indkøbte alligevel supertalentet Balanta i River Plate. En stensikker investering.

Det er vigtigt at understrege, at for at kunne handle på denne måde skal man gerne købe på afbetaling over 48 måneder – ellers kan disse køb ikke finansieres. Jeg gav Aston Villa et transferbudget på 100 milioner ved hjælp af editor. Resten ændrede jeg ikke ved.

Dette var små og korte tips. I fremtiden vil der komme mere indgående guides.