Sæt liv i dine investeringer, eller sæt investeringer i dit liv

Hvad vi hver især mener, er den bedste investering, varierer lige så meget som vores favorit tv-show. Nogle er mest til krimier, andre til romantik – og det samme med investeringer. Nogle investerer i ejendomme, andre investerer i sig selv.

Uanset om du hører til den ene eller anden pol, så kan det være en stor hjælp for dit ’jeg’ at investere i noget. Vidste du f.eks., at størstedelen af de danskere, som har valgt at investere, investerer i fast ejendom? Det betyder, at de i sidste ende kan tjene gode penge på… Ja, på at bo i deres eget hjem.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men vi er langt fra færdige – for investeringer kan skam bruges til andet end at tjene en ekstra mønt. Når du investerer, får du nemlig en sans for ejerforhold, at du ejer noget, og det – mine damer og herre – kan få en stor rolle i teaterstykket om, hvordan du finder din næste hobby og får investering i dit liv!

Bliv en ægte investerings-løve

En klog mand sagde engang, at enhver beslutning, du kan tage på 2 sekunder, den vil slå fejl. Derfor er mit første og bedste råd, at du giver dig godt tid til at overveje, hvad du vil investere i og hvorfor. Se bare DR1 programmet Løvens Hule – her bliver der tænkt med hvert et hjørne af begge hjernehalvdele. Og det kan vi alle tage ved lære af! Du skal nemlig finde din indre skeptiker frem, så du kan skelne mellem de troværdige og piv-falske afkast, som du vil blive mødt af. En god tommelfingerregel er, at hvis investeringen lokker med mere end 10% i afkast, er der god grund til at være skeptisk. Er det mere end 20% skal du være direkte kritisk, krydse siden ud og finde noget andet!

Som førstegangsinvestor er det derfor drønsmart at have en idé om, hvor stor en risiko du er villig til at løbe. For jeg vil ikke tegne et glansbillede for dig – der vil være en risiko, for du investerer jo trods alt penge. Første gang du investerer, kan du altså starte med et beløb, som du mener, du kan tåle at tabe – og som ikke vil efterlade et rungende tomt hul på din konto.

Ligesom alt andet handler det at investere nemlig om, at du prøver dig frem, og hvem ved? Inden længe er det måske dig, vi ser sidde i Løvens Hule og skifte mellem ja- og nejhatten, når fremmede præsenterer deres vision for dig.

Hvis du ikke mener, at du har beløbet til at investere, så kan du starte med at tage et lån. Det vil give dig et let-på-tå-forspring, så du kan smide penge afsted efter det, der motiverer dig, og som du mener, vil skabe investering i dit liv!

Hos Moneezy kan du sammenligne kviklån og finde et, der matcher dig og dit økonomiske ståsted – så sidder du ikke fast i en spiral af gæld, og i stedet kan du fokusere på din nye hobby: at investere!