Retrocykler er kommet på mode

Vi danskere er et cyklende folkefærd. Mange er fra de var helt små, vokset op med at tage cyklen, når de skulle transporteres fra a til b. Det er bare noget man gør, og det er helt normalt. I mange andre lande hører det til sjældenheden at tage cyklen. Steder som dette bliver den typisk kun brugt til motion. I Danmark har vi hvad mange ville kalde en cykelkultur. Man tager cyklen i skole, på arbejde, når man handler ind, og i en lang række andre tilfælde. Bor man inde i byen, kan det ofte vise sig at være det hurtigste transportmiddel, og så er det tilmed gratis – den eneste brændstof man bruger, er ens ben.

Eftersom at cykler er et så bredt anvendt transportmiddel, har folk også deres egne præferencer, og moden bestemmer hvad der er ”in”. Præcis som det også er med biler. De hurtigste cykler er selvfølgelig racercykler. Men som med sportsbiler, har disse modeller også deres begrænsninger. De er upraktiske, og kan kun anskaffes ved en høj pris. Skal man have en cykel til bykørsel, findes der en lang række modeller som er bedre alternativer.

Her for tiden er der helt store blevet retrocykler. Retrocyklen kommer i alverdens design og udseende, ligesom de moderne cykler på markedet. Det unikke er dog den markante stil, hvorpå cyklen er lavet. Man kan bare ved at kigge på en retrocykel, vurdere hvilket årti den er fra. Mange af designene er velkendte, og har været her lige siden starten af 1900-tallet. Retrocykler er typisk super komfortable, og gode at cykle på. Hvis man endnu ikke har besluttet sig for en cykel, kunne man meget vel overveje at kigge på retrocykler, i stedet for en splinterny model.

Retrocykler kan ofte købes hos den lokale cykelforhandler, hvor de måske har istandsat en gammel model. På internettet har man et stort udvalg af cykler. Cykelxperten og Fribikeshop er to sider, hvor man nemt kan sortere imellem mærker og præferencer.