Manchester City viser ambition

I disse timer lakker transfervinduet i fodboldens verden mod enden. De fleste vinduer er allerede smækket i, mens de engelske klubber stadig kan handle lidt endnu. Meget kan naturligvis stadig ske i Premier League, men det meste må trods alt formodes at være på plads.

Derfor kan der også godt drages lidt konklusioner ud fra det næsten overståede transfervindue. Overskriften må være det enorme ambitionsniveau der udvises i Manchester City.

Sidste år missede de mesterskabet og var alligevel et stykke efter mestrene fra Chelsea. Det agter de lyseblå fra Manchester at lave om på i denne sæson. De har hentet intet mindre end 3 klassespillere til startopstillingen.

Defensiven er blevet stabileret med indkøbet af den bundsolide Argentiner Nicolas Otamendi, i Valencia.

Offensivt har man hentet supertalenterne Kevin De Bruyne og Raheem Sterling. Der er brugt enorme summer, men indtil videre ser det ud til at give fuldt udbytte. Manchester City spiller fremragende fodbold og ligner et hold på mesterskabskurs.

De har købt nogle af de dygtigste spillere i verden og de virker til at have en klar strategi. De virker fuldt ud i balance, og der er ikke tale om panik, – eller reperationskøb. Det er velovervejede og rigtig flotte handler de har lavet.

I skærende kontrast hertil står Arsenal. London-klubben har kun hentet Petr Cech. Det er desværre Arsene Wenger i en nøddeskal, og mange fans må have svært ved at forstå, hvordan man kan undgå at hente en angriber og evt. en central forsvarsspiller.

Arsenal er mesterskabskandidat hver eneste år, men mangler altid det sidste – det ser ikke ud til, at de får det sidste med Arsene Wenger i spidsen.

Både i tabellen og på transfermarkedet styrer City mod mesterskabet mens konkurrenterne halser stakåndet efter dem. Det bliver en spændende sæson, men City har i sandhed givet sig selv et ganske fornuftigt udgangspunkt.