Forskellen på abonnement og taletidskort

Det kan være svært at finde ud af, hvilket abonnement man har brug for sin mobiltelefon. Man vil nødig betale mere end højst nødvendigt, men samtidig skal behov være dækket. Så det gælder om at finde en løsning, som er tilstrækkelig, men som samtidig er så billig som mulig. Valget bliver kun mere kompliceret af, at man også helt kan fravælge et mobilabonnement og i stedet nøjes med et taletidskort. Det er ikke altid lige til at finde ud af, hvornår man har behov for det ene eller det andet. Størstedelen af alle faste abonnementer indeholder fri sms og sms, og derudover er der en vis mængde tale og data inkluderet. Det betaler man en fast pris for hver måned. Her kan ens forbrug altså variere indenfor grænserne, og man vil stadig betale det samme. Med et taletidskort betaler man derimod for det, man bruger. Nogen taletidskort indeholder måske fri sms eller mms, og andre gør ikke. Men derudover betaler man præcis for det, man har brugt på en måned. Den store forskel er altså, at man betaler en fast pris for et abonnement, mens man betaler for sit eksakte forbrug, når man har et taletidskort.

Fordele og ulemper

Forskellen er, hvordan man betaler for sit forbrug. Men hvornår skal man så vælge det ene frem for det andet? For det første handler det om, hvor stort et forbrug du har. Har man et stort forbrug, kan det helt sikkert ikke betale sig med et taletidskort. Så kan det bedre betale sig, at man betaler for frit forbrug, for flere timers tale eller mange gb data. Et taletidskort kan primært betale sig for folk, som ikke bruger deres telefon ret meget. Man skal næsten kun bruge den til at skrive hjem til familien, hvis man bliver forsinket på jobbet eller lignende. Du kan selv finde ud af, hvad der kan betale sig for dig ved at regne på, hvad de forskellige løsninger vil koste dig med dit forbrug.
Derudover kan et taletidskort være en  god mulighed, hvis du gerne vil følge med i dit forbrug. Du ser måske en fordel i at betale for det, du bruger, og ikke andet. Så kan du følge dit forbrug helt tæt, og du betaler for det helt nede på jorden. Hvis det betyder meget for dig, vil et taletidskort også være en god idé.