En meget stor del af ens velvære i dagligdagen, bliver bestemt af hvilken mad man propper ind i munden. De senere år er der blevet sat et stort fokus på sund mad, i takt med at vi desværre oplever en global ”fedmeepidemi” hvor mange mennesker verden over ikke får den rette kost, eller ikke bevæger sig nok i dagligdagen. Det er trist, da det i sidste ende primært går ud over ens livskvalitet. Sund mad kan gøre rigtig meget for en. Mange mennesker kan berette om hvordan de har mere overskud og energi i hverdagen, efter at have omlagt deres kost, så den følger nogle gode sunde retningslinjer.
Men hvordan skal man arbejde sig frem, hvis formålet er at spise sundt? Ved dette spørgsmål mener jeg ikke at svaret er at man dropper alt godt – sovs, kartofler, slik og sodavand. Jeg tror derimod at den bedste løsning vil være hvis man langsomt vender en selv til at komme sundere ting i indkøbskurven, imens der stadig er plads til noget af alt det lækre. Det er faktisk nemmere end man lige går og tror, at strikke en sund madpakke sammen, som man stadig er interesseret i at spise. Bruger man lidt ekstra tid de første uger, på at lære at sammensætte en sund og god madpakke, bliver det pludselig en ganske normal vane, som man ikke længere tænker over. Så kan man eventuelt have lidt lækkert til efter rugbrødet eller stenalderbollerne, som man kan se frem til.
Aftensmaden behøver heller ikke at være super kedelig, blot for at være sund. Små justeringer såsom brug af fedtfattig fløde, lidt mindre sovs på tallerkenen, ovnbagt i stedet for oliestegning osv. kan man komme rigtig langt med. Hvis man tilmed også øser lidt mindre portioner op end man gjorde tidligere, vil man hurtigt se kiloene begynde at rasle af. Det er en rar følelse, når man ved at de ting man gør rent faktisk giver pote. Kombinerer man det hele med en smule regelmæssig kombination, har man taget de vigtigste skridt på vejen til at leve sundt og godt.