Cykelsporten – Langt mere end bare Tour de France

Frankrig Rundt er afsluttet for denne gang. For mange er det ved vedmodigt farvel. Hvis man følger med i touren i alle tre uger, kan det være svært pludseligt at skulle indstille sig på, at der ikke længere bliver sendt live fra Frankrig i fjernsynet. Når man først har vent sig til at bruge eftermiddagen på at følge med i cykling, kan det være svært at afvende sig fra det. Men cykelsporten er i virkeligheden meget mere end bare Tour de France.

Touren er det største løb i cykelsporten. Der findes dog en lang række andre løb, som kan virke lige så spændende. I dag er der tre store Grand Tours. Giro d’Italia, Vuelta a España og selvfølgelig Tour de France. Giro d’Italia, på dansk Italien Rundt, bliver typisk kørt i maj måned. I de senere år er løbet blevet kendt, for at være næsten lige så hårdt som touren. Det bliver også kørt i 21 dage, og har de samme konkurrencer man kan vinde i. Vueltaen – Spanien Rundt, har også vundet meget prestige de senere år. Løbet bliver kørt i Spanien i august måned. Det inkluderer også de samme konkurrencer, og varer over tre uger. Hvis man først er nået at blive ramt af Tour de France feberen, er det fantastisk at der allerede er et løb i august måned, som man kan følge live.

Cykelsport året rundt

De tre Grand Tours er koncentreret om maj, juli og august. Der er dog et hav af andre løb, der ligger spredt ud over hele året, med undtagelse af vintermånederne. Klassikerne i foråret, som byder på lange og hårde endagsetaper. Verdensmesterskaberne, der kårer den bedste landevejsrytter, og ikke mindst de adskillige andre etapeløb, som vores eget Danmark Rundt. Frankrig Rundt vil for de fleste altid være den største cykelbegivenhed i sæsonen. Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal vente et helt år, før man igen kan se fantastisk cykling i fjernsynet.