Bliv meldt ind i en fagforening

For de fleste er det relevant at være medlem af en fagforening. Hvis du er i arbejde, og endnu ikke er medlem af nogen fagforening, bør du overveje de mange fordele der er, hvad at have medlemskab i en. Fagforeningerne er til for at kæmpe for din sag. Den kan være med til at sikre, at du bliver behandlet ordentligt på arbejdspladsen, og har en retfærdig overenskomst på plads, mellem dig og arbejdsgiver. Fagforeningerne kæmper for at arbejderne har rettigheder over for chefen. Når man er medlem af en fagforening, står man ikke længere som alene mand imod arbejdsgiveren. Din fagforening kæmper for din sag, og sørger for at du har juridisk hjælp at hente, til alt lige fra ansættelseskontrakter, til forhold på arbejdspladsen.

I Danmark findes der mange forskellige fagforeninger, som opererer inden for de forskellige brancher. Der er således bestemte fagforeninger for offentligt ansatte, metalarbejdere, ufaglærte, handel osv. Listen af forskellige fagforeninger i Danmark er lang. Vil man have det fulde overblik, kan det være en god ide at foretage en søgning på nettet.

Prisen for at være medlem af en fagforening er meget varierende. Der er stor forskel på det månedlige beløb, fra fagforening til fagforening. Til gengæld er der også stor forskel på, hvad man kan forvente af hjælp til, fra de enkelte fagforeninger. Når man skal til at vælge, hvilken fagforening man ønsker at være medlem i, er det først og fremmest vigtigt, at fagforeningen opererer inden for din branche. Man kan forvente at fagforeningen har nemmere ved at sørge for ens rettigheder og vilkår på arbejdspladsen, hvis den er i branchen som du er ansat i. Til gengæld skal man også vurdere, hvor meget man ønsker at betale for medlemskabet. Mens nogle fagforeninger lover hjælp på en lang række forskellige områder, kan kontingentet til gengæld også være meget højt.